Acasă / Noutăți / Profesorii care predau la clasele 1-8 sunt invitaţi la workshop-ul despre creativitate şi colaborare în procesul de predare-învăţare-evaluare. Au început înscrierile!

Profesorii care predau la clasele 1-8 sunt invitaţi la workshop-ul despre creativitate şi colaborare în procesul de predare-învăţare-evaluare. Au început înscrierile!

Marcelo Fabián Giglio, cercetător şi profesor la Înalta Şcoală Pedagogică Bejune din Elveţia, autorul cărţii Creative Collaboration in Teaching (2015), susţine la Bucureşti, în 14 şi 15 octombrie 2016, la invitaţia Centrului Syene pentru Educaţie (www.syene.ro),  workshop-ul “Creativity and Collaboration”. Workshopul va fi susţinut în limba franceză (14 octombrie) şi limba engleză (15 octombrie). Workshopul se adresează profesorilor din învâţământul primar şi secundar (care predau la clasele 1-8) şi are ca obiectiv îmbunătăţirea abilităţilor şi tehnicilor de predare, învăţare şi evaluare ale acestora. După experienţe în contexte de învăţare din Elveţia, Argentina, Canada sau Brazilia, profesorul Giglio îşi propune să exploreze împreună cu colegii din România ce se întâmplă atunci când punctul central al educaţiei devine activitatea creativă a elevilor.

Profesorii care predau în ciclu primar şi gimnazial (clasele 1-8), indiferent de materie, care cunosc foarte bine limba engleză sau limba franceză şi sunt interesaţi să participe la workshop sunt invitaţi să se înscrie online până la data de 26 septembrie 2016 la adresa: http://creativitate1.questionpro.com (pentru workshopul în limba franceză din data de 14 octombrie 2016 – vineri) sau http://creativitate.questionpro.com/ (pentru workshopul în limba engleză din data de 15 octombrie 2016 – sâmbătă) Participarea la workshop, mapa, pauza de prânz şi pauzele de cafea sunt gratuite pentru participanţii selectaţi. Centrul Syene pentru Educaţie nu asigură transportul sau cazarea pentru participanţii care nu sunt din Bucureşti.

După finalizarea workshop-urilor, experţii Centrului Syene pentru Educaţie vor sprijini profesorii participanţi să aplice pilot şi să evalueze la clasă una dintre metodele discutate la workshop.

Descarcă agenda workshopului în limba franceză

Descarcă agenda workshopului în limba engleză

Descarcă lista de publicaţii a profesorului Marcelo Giglio

Marcelo Giglio este profesor si director de proiecte de cercetare la Înalta Şcoală Pedagogică Bejune și lector la Institutul de Psihologie și Educație a Universității din Neuchatel , Elveția . Autor a trei cărți și numeroase articole în diferite limbi, Giglio este cunoscut în cercurile educaționale pentru lucrările sale privind colaborarea reflexivă și creativă în clasă, relația profesor- elevi în contexte care stimulează creativitatea și schimbările în formarea profesională continuă a cadrelor didactice. El întruchipează combinația rară de cercetător educațional, teoretician cu experiență școlară și formator .

Centrul Syene pentru Educaţie (CSE) este un centru de analiză şi politici publice în domeniul educaţiei.

Date de contact: Ursula Nicolae, Telefon: 0371.355.567 / 0720.162.461 / 0720.081.260, E-mail: office@syene.ro

Citește și

Sesiunile de etică și conformitate: Frauda în timpul CoViD-19

European Ethics & Compliance Association, în parteneriat cu Centrul Syene pentru Educație și Centrul de …